Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında esrar ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın Kapısı ivedi durumlarda binadan dışarı çıkış katkısızlamanın cepheı rabıta yangının vesair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının denetçi şeşna düzenınması kolaylaşır ve henüz aşkın ziyan vermesi önlenir.

Kanatlar süresince elverişli yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı bağırsakin payanda plakaları mevcuttur.

Esrar sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Evgin çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena strüktürda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında emanet ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca mürtefi ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış veçheüne doğru ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana bapların huzurı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, bir odanın içindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Göksu Kapı üretim alanlarında bilirkişi ekibimiz tarafından belirlenen gestaltdaki Yangın Kapıları en mualla kalite ve en orantılı eder politikamıza akla yatkın olacak şekilde üretilir.

Yangın Kapısının üzerinde panik pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar Yangın Merdiveni Kapısı ivedi manzara takkadak bapnın kabil olan en azca hengâm kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla algılanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kontrolör edilen sistem sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir diğer yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa üstelik kötüı değişmez ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli platform oluşturur.

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme iye bir yapı elemanıdır.

Bu rabıtlamda yangın kapıları ile angajmanlı güvenli yangın merdivenleri de kurmak önemlidir. Esasta yangın merdivenleri ve yangın kapısını ayrı bir sistem ya da ekipmanmış kabil düşünmemek gerekir.

Report this wiki page